Udgivet i

Forkæl din hest med de her fem gratis ideer

Det behøver ikke at være dyrt at forkæle hesten. Forkæl din hest med de her fem gratis ideer.

“Hvordan forkæler jeg hesten?” spørger du måske dig selv endnu en gang, mens du fodrer den en gulerod.  Hvis du også gerne vil have nogle nye ideer til, hvordan du kan forkæle hesten, så læs med her.

De fleste ryttere elsker at pusle om hyppen. Det er så fedt, at gøre noget godt for vores hyppe. Og det er dejligt, når den forbinder os med noget positivt.

En af de største fordele ved ridesporten for mange ryttere er det nære bånd, der opstår mellem hest og rytter. Muligheden for at kommunikere og samarbejde med et levende dyr er utroligt givende. Derfor er det også helt naturligt at gøre gode ting for hesten, der kan styrke det sammenhold og venskab.

Derudover elsker vi selvfølgelig vores heste, og vil bare gerne gøre noget godt for dem.

Den nemmeste vej ind til hestens hjerte er – lad os bare indrømme det – mad. Indkøbte godbidder er en ganske fin måde at forkæle hesten på, men det er langt fra det eneste, som hesten vil sætte pris på. Der er mange andre ting, du også kan gøre.

Her er fem gratis ideer til hvordan du kan forkæle din hest.

 

Hvordan forkæler jeg hesten? Der er mange måder du kan gøre det på. Læs dem her.

 

1. Nus de rigtige steder

Berøring er en god måde at øge tillid mellem hest og rytter. Heste er sociale dyr ligesom mennesker og knytter sig til hinanden gennem berøring. De opfylder deres sociale behov ved at stå og nusse på folden. Det kan derfor virke beroligende og give glæde til hesten, hvis du gerne vil bruge lidt tid på at nusse den de gode steder. En ekstra bonus ved nus er at hesten forbinder dig med behagelige sensoriske indtryk. Hvem vil ikke gerne være bedre venner med sin hest?

 

Hvordan forkæler jeg hesten med nus?

Mange heste elsker at blive striglet grundigt, eller få en massage. Det varierer fra hest til hest. På samme måde som nogle mennesker elsker at få skuldermassage, mens andre hellere vil have en fodmassage, så har heste også præferencer.

Prøv dig ad, og se hvad din kan lide. Nogle elsker for eksempel at blive kløet på manken hvor sadlen sidder, mens andre er vilde med at blive gnubbet blidt på næsebenet.

 

De fleste heste elsker at blive nusset.

 

2. Gå på æblerov.

Heste elsker æbler, også den mere bitre vilde slags, der kan findes i massevis i efteråret og henover vinteren. Tag familien, kæresten eller en god veninde med ud på æblerov og skovl så mange sammen som du kan bære. Din hest vil med garanti sætte pris på det.

Hvis din hest har det med at tigge eller nappe, kan du fodre æblerne i truget sammen med resten dens foder. På den måde undgår den at udvikle dårlige vaner, men vil stadig sætte pris på godbidden.

Du kan også lave dine egne godbidder med ingredienser du allerede har i hjemmet.

 

3. Leg med hesten

Nogle hypper elsker at lege. Det kan for eksempel være lege fra jorden med longe, løsspring, fangeleg eller bare en gåtur.

Du kan også lege “chase the tiger“, hvor hesten løber efter et stykke stof for enden af en longepisk. Denne type leg er ikke spændende for alle heste, men nogle heste er vilde med det.

Prøv at udvikle en leg med din hest, som den holder af, og som kan blive jeres lille ting sammen.

 

4. Smag på grøftekanten

De fleste heste elsker bare at få lov at gå en tur i nye omgivelse og spise “nyt” græs. Alt andet græs end det de finder på folden er nødvendigvis meget mere spændende. En tur i træktov langs vejen hvor hesten får lov til at tage sig god tid til at se sig om og græsse løs kan være en dejlig oplevelse, I kan gøre sammen, og som er dejligt afslappende for hesten. En rigtig forkælelse!

 

5. Lad hest være hest

Noget af det bedste du kan gøre for din hest er at give den et godt liv. Masser af tid i løsdrift, kvalitetsfoder og en god, tålmodig indstilling til træningen kan gøre en kæmpe forskel i din hests liv.

Heste er udviklet til at græsse mange timer om dagen sammen i en flok, så frisk luft og foldkammerater er et must for et godt hesteliv.

Din hest har brug for bare at være hest. Kvalitetstid på folden er en af de bedste måder du kan forkæle den på.

 

Hvordan forkæler du din hest?

Hvilke af de her fem ideer vil din hest sætte mest pris på? De fleste heste ville helt sikkert ikke sige nej til en omgang massage, lækre æbler, spændende grøftekantsgræs eller bare kvalitetstid med legekammeraterne på folden.

Hvis du har nogle gode ideer til, hvordan man forkæle hesten, så skriv os en kommentar her på siden. Vi elsker at høre dine ideer her på Udstyrspriser.

Husk også, at vi har et kæmpe udvalg af rideudstyr samlet fra mange danske butikker her på siden. Det betyder, at du kan sammenligne mellem mange forhandlere og lynhurtigt finde frem til det udstyr du leder efter til den rigtige pris.

 

Du kan også downloade denne her ebog helt gratis. Den handler om, hvordan du kan spare penge på ridesporten:

Download din gratis ebog her