Udgivet i

Hvad skal man have på til dressurstævne?

Dressur er en af de discipliner, hvor dommerne går ret meget op i, hvordan man ser ud. Der er helt bestemte regler, og det kan koste point, hvis man afviger.

Læs med her, hvad du skal have på til dressurstævne.

 

Lange ridestøvler uden snørrer

Lange, sorte ridestøvler uden snørrer er normen i de fleste dressurklasser. Ridestøvlerne må nogle gange godt være brune i stedet for sorte, men sort er det sikre valg.

Hvis du stiller op i en af de mindre professionelle klasser, må du gerne have jodhpur på med tilhørende leggins. Børn kan have jodhpurs på uden leggings.

 

Hvide ridebukser

Hvide eller lyse ridebukser er et must. Den klassiske stil kendetegnes ved helt kridhvide ridebukser med fuldt skind eller knæskind. Men du kan også vælge for eksempel cremefarvede bukser. Du kan også have et sort bælte på til dine hvide ridebukser, hvis du har lyst. Det vigtigste er, at bukserne er rene og pletfri.

Hvid skjorte

Du skal have en hvid skjorte på under din ridejakke. Den skal være velstrøget, sidde godt på dig og være behagelig, så du kan bevæge dig i den. Nogle gange kan man slippe afsted med at have et slips på, der ligner toppen på en skjorte, som bare lige stikker op over jakken.

 

Sort eller marineblå jakke

Sort eller marineblå jakke med ærmer, der er lange nok til at dække håndledene, er det sikre valg i de fleste dressurklasser. Nogle gange må man også gerne have brune jakker på, men ikke alle dommere er lige vilde med det. Den sorte eller blå jakke er derfor standard for de fleste dressurryttere. Den skal ligesom skjorten helst passe godt og give god bevægelsesfrihed.

 

Fløjlshjelm

Din hjelm skal helst have en fløjlsoverflade og matche din jakke. Du kan godt have en hat på, men en ridehjelm er ligeså fint. Det klassiske look får man ved at sætte sit lange hår op i en knold i nakken, enten med en elastik eller hårnet. Man skal have sit hår bundet op, når man er til stævne, lige meget hvordan man gør det.

 

Hold alt rent og pænt – og smil

Udseende betyder som sagt rigtigt meget i dressur, så sørg for at alt dit udstyr og tøj er rent og velplejet. Sørg også for at smile, mens du er på banen, lige meget hvor galt det går.

I sidste ende bidrager alting til det samlede udtryk lige fra dine pletfri ridebukser til din positive attitude.

 
 
 

Download din gratis ebog her