Udgivet i

Hjælp jeg er nybegynder. Hvilket rideudstyr skal jeg starte med?

Åh-åh, det er svært at være nybegynder. Du kigger op og ned ad hjemmesider, der sælger hesteudstyr, mens du fortvivlet spørger dig selv, hvor meget af det her du egentligt har brug for.

Er det virkelig nødvendigt med en sikkerhedsvest, rigtige ridebukser, poloskjorter, ridehandsker, komplet striglekasse, pisk, sporer…?

Det enkle svar er, nej, du har ikke brug for alle de ting, hvis du kun lige er begyndt med at ride. Her er en liste over “must-haves” og ting, der bare er rare at have til alle nye hesteelskere derude:

 

Must-haves:

1. Ridehjelm

Ja, det er vigtigt at investere i en god ridehjelm. Cykelhjelme er ikke designet til at kunne beskytte mod den slags fald, der er mest almindelige i ridesporten.  Faktisk har mange rideklubber som krav, at du skal have en certiceret ridehjelm på, når du rider hos dem (hvis de er medlem af Dansk Rideforbund). Ridehjelmen nævnes også som en af de fire essentielle stykker sikkerhedsudstyr i omgangen med heste af Børneulykkesfonden. udover sikkerhedsveste, reflekser og sikkerhedsbøjler.

 

2. Sikkerhedsvest og reflekser

Sikkerhedsvesten kan ikke beskytte dig mod alle skader, men den kan afstive din krop og afbøde hårde slag. Det kan give ro i sindet at vide, at man er godt beskyttet, når man rider. Reflekser kan også være en god ide at investere i, hvis du som mange ryttere kommer ud for at skulle ride i trafikken.

 

3. Ridestøvler eller noget lignende

Du behøver ikke investere i et par dyre ridestøvler for at ride. Men det er til gengæld vigtigt, at du ikke rider i hvilken som helst støvle. Undgå sko, der nemt ryger gennem stigbøjlen og sidder fast. Det kommer meget an på, hvor stor din fod er, og hvor god hæl der er på skoen, men mange har for eksempel dårlig erfaring med kondisko. Noget med en god hæl på er som regel i orden. Hvis din fod nemt ryger gennem stigbøjlen, så bøjlen sidder fast om din ankel, skal du prøve at finde noget andet.

 

Udstyr, der er rart at have:

1. Ridebukser

Noget udstyr er rart at have, men er ikke en nødvendighed. Du kan for eksempel sagtens ride i cowboybukser eller noget andet, men det er klart mere behageligt at ride i ridebukser. Normale bukser har det med at være meget glatte og give gnavesår på benene – især hvis du heller ikke har et par gode, højskaftede støvler, der kan holde buksebenene på plads.

 

2. Handsker

For den uøvede hånd kan handsker gøre rideturen mere behageligt. Tøjlerne kan ofte give gnavesår, selv på garvede rytteres hænder. Så du kan med fordel investere i et par handsker.

 

3. Sportsundertøj/t-shirts

Det er hårdt at ride, og man kommer til at svede. Det hjælper så meget at have noget godt svedabsorberende, luftigt tøj, som er behageligt at bevæge sig ikke, og som ikke gnaver på mærkelige steder.
Her kan du bruge dit gamle løbetøj, sports-bh og så videre, hvis du ikke er parat til at kaste dig ud i særligt ridetøj. Der er dog rigtig meget godt ridetøj derude på markedet til den dedikerede nybegynder!

 

Vi på Udstyrspriser.dk elsker at høre din mening. Hvilket udstyr kan du ikke undvære, når du rider?