Udgivet i

Fem spørgsmål du skal stille dig selv, før du køber ridehandsker

varme ridehandsker

Ridehandsker er ikke bare lavet for at se godt ud eller for at holde varmen om vinteren. De er et vigtigt redskab, når det kommer til at have ordentlig føling og greb om tøjlen.

Der findes mange forskellige typer handsker, lige fra Roeckl ridehandsker til HV Polo ridehandsker til RSL ridehandsker. Hver type ridehandske er bygget til hvert deres formål, så det er vigtigt at vælge den rigtige slags, hvis du gerne vil have det bedste ud af dem.

De to overordnede kategorier af handsker er staldhandsker, sommer ridehandsker  og vinter ridehandsker. De findes desuden i mange forskellige udformninger og materialer.

Det vigtigste ved dine nye ridehandsker er at de skal passe til dine behov på hesteryg. Det kan nogle gange være svært at finde frem til de spørgsmål, du skal stille dig selv, for at finde ud af, hvad du har brug for. Derfor har vi gjort det hårde arbejde for dig.  Her er fem spørgsmål, du kan stille dig selv, når du køber ridehandsker, så du får købt de helt rigtige:

 

1. Handsker, der kan multitaske?

De fleste ryttere har ofte brug for handsker til mere en et enkelt formål, når de er ude hos hesten. Mange muger for eksempel ud, sadler op, trækker hesten ind og ud, og rider i deres ridehandske. Det kan derfor virke smart at købe et par handsker, det kan “multitaske”, som altså fungerer godt i mange forskellige situationer.

Mange ryttere leder især efter handsker, der kan bruges til både ridning og staldarbejde. Man kan godt finde et par handsker, der kan bruges til begge ting. For eksempel er der de helt tynde handsker med gummidutter på, som man ikke behøver værne for meget om, når man for eksempel muger ud. Ulempen ved dem er, at de ikke holder så længe og ikke egner sig til om vinteren.

Mange andre ridehandsker kan selvfølgelig også bruges i stalden – men det er ikke altid en god ide. Staldarbejde slider nemlig meget mere på handskerne end ridning. Det ville være ærgerligt at behandle et par gode ridehandsker på den måde.

Det er desuden nemmere at udføre staldarbejde med en lidt kraftigere handske, der kan beskytte hænderne mod hårde træskafter, skarpe hønet og så videre. Og det er bedre at ride med et par handsker, der ikke er alt for tykke og hårde. Derfor kan det være svært at finde et par kvalitetshandsker, der er rigtigt gode til begge ting.

Hvis du gerne vil købe en handske, der både kan bruges i stald og til hest, så vil vi anbefale en handske i middel kvalitet, der ikke er for dyr. Det kunne for eksempel være en kunststofhandske, der ikke er alt for tynde, og som du ikke ville være ked af at slide lidt på.

Mange ryttere foretrækker at have et par handsker til hvert formål, for eksempel et par staldhandsker og et par ridehandsker. På den måde slides der ikke på de lidt dyrere ridehandsker unødigt. Det kan forlænge levetiden på ridehandskerne og sidste ende spare penge.

 

2. Sommer eller vinter ridehandsker?

Klimaet betyder selvfølgelig rigtig meget for, hvad du skal vælge. Om vinteren er det vigtigt at holde hænderne varme. Dine hænder er jo en af dine vigtigste hjælpere. De skal kunne gøre deres arbejde og give hesten præcise signaler, selv i minusgrader. Alle ryttere ved hvor smertefuldt og frustrerende det er at ride med stivfrosne fingre. Det er bestemt ikke rart at skulle have sine fingre låst om en kold tøjle uden handsker på.

Læder, fleece og neopren er alle rigtig gode valg til vinterbrug. Hvis det er meget koldt kan du vælge rideluffer, der kun har lillefingeren fri. Varme ridehandsker er under alle omstændigheder et must om vinteren. Et par gode, varme ridehandsker kunne for eksempel være Roeckl ridehandsker eller Equipage ridehandsker Arctic for de særligt kulskære.

Om sommeren kan du til gengæld slippe af sted med en meget tyndere handske. Det er bestemt nemmere at ride i en tynd handske, så der er ingen grund til at svede i vinterhandskerne om sommeren.

Om sommeren er det godt at vælge et materiale, der er let og luftigt. Mange sommerhandsker på markedet er lavet af syntetiske materialer, der ikke bliver for varme. Disse materialer sikrer også et godt greb på tøjlen. Et par gode sommer handsker til rytter er for eksempel Roeckl ridehandsker Sport.

Stort udvalg af varme ridehandsker og vinterridehandsker såsom RSL ridehandsker, HV Polo ridehandsker og Roeckl ridehandsker her.

Kæmpe udvalg af varme ridehandsker og vinter ridehandsker på Udstyrspriser. Klik her.[/p>

 

3. Stævne eller hverdag?

Man kan spare en god sjat penge ved at holde sig til hverdagshandskerne, hvis man ikke er stævnetypen. Brug hellere pengene på lækker kvalitet, som kan give dig en god rideoplevelse. Til gengæld skal man være klædt pænt på til stævner. Så hvis du elsker stævneræset kan du også investere i et par stævnehandsker.

Mange ryttere har et par handsker, som de bruger til hverdagsbrug, og et par hvide handsker, som de udelukkende bruger til stævner.

Mange handsker findes desuden både i mørk og hvid version, så du ikke behøver vænne dig til en ny slags handske, hver gang du rider stævne. Det kan også spare dig masser af tid, hvis du har fundet den perfekte handske og bare kan købe præcist den samme slags i hvid.

Hvis du ikke tager til stævne særligt ofte, kan du også investere i et par gode, mørke ridehandsker til hverdagsbrug – og så låne de hvide ridehandsker af en veninde de få gange, du skal afsted.

 

4. Fashionista eller svinemikkel?

Er du sådan en, der glemmer at tage ridehandskerne af og går direkte i gang med udmugningen? Er de altid fuldstændigt svinet til, lige meget hvad du gør? Så kan det måske være en god ide at vælge en ridehandske, der både kan bruges til det ene og det andet. Vælg et par, som ikke er for dyre. På den måde kan du undgå den dårlige samvittighed ved at skifte dem ud en gang imellem. Hvis du til gengæld går vildt meget op i kvalitet og lækkerhed, og ikke kommer til at skovle hestemøg op med dem, så vælg du bare et par fede og flotte ridehandsker, der kan holde i mange år.

Er du den type rytter, der går meget op i lækkerhed og stil? Så skal du måske lede efter et par lækre læderridehandsker, der har rigtigt god pasform og et flot design.

Hvis du til gengæld bare gerne vil have noget praktisk, som du ikke skal være bekymret for at glemme i bussen, så kan det være bedre at vælge et par mere nedtonede handsker.

 

5. Praktisk eller Smart?

Nogle ryttere – inklusiv mig selv – kunne aldrig drømme om at bruge for meget tid på vedligeholdelse. Jeg har en meget praktisk indstilling til mine ridehandsker og andet udstyr. Hvis jeg kunne slippe afsted med aldrig at rengøre mit udstyr, ja så ville jeg helt sikkert det. Hver gang jeg har mulighed for at skylle mit syntetiske udstyr i stedet for at skulle rense og smøre læderet ind, så gør jeg det.

Det er desværre ikke en særlig god ide at lade læderudstyret passe sig selv. Lige meget om der er tale om lædersadler eller læderhandsker, så kræver de lidt mere omhyggelig behandling. Medmindre man gerne vil ende med et stenhårdt, sprukkent materiale.

Heldigvis er der mange alternativer nu til læder. Kunststof er både alsidigt, billigt og utroligt nemt at vedligeholde. Så hvis du er lidt doven når det kommer til at tage dig af dit udstyr, så kan det være at du skal vælge et par  kunststofridehandsker i stedet for læder.

Hvis du til gengæld er den omhyggelige type, der er super god til at tage dig af dit læder, ja, så er der utroligt mange fordele at hente hos et par gode læderhandsker. De holder godt, ser lækre ud og former sig efter dine hænder.

 

Tre lækre par ridehandsker, der kan blive dine

 

 

HV Polo ridehandsker
HV Polo ridehandsker er et par rigtigt lækre sporty ridehandsker med pænt HV print. Farverne skiller sig ud, men er samtidigt meget elegante. Til den stilbevidste, men praktiske rytter, der gerne vil have lethed, god pasform og super godt greb til en rimelig pris. Handskerne lukkes med en velcrolukning på toppen. Disse HV Polo ridehandsker kan købes her til kun 225 DKK.

Roeckl ridehandsker
Roeckl ridehandsker er et par kvalitets ridehandsker fra Roeckl til rytteren, der godt kan lide læderlooket, men som samtidigt gerne vil have en praktisk handske. Disse Roeckl handsker er elastiske, tynde og lette. De er lavet af sort kunstlæder og har velcrolukning. De har supergodt greb og kan desuden vaskes. Disse Roeckl ridehandsker kan købes her til kun 370 DKK.

Equipage ridehandsker
Disse Equipage ridehandsker hedder ikke Arctic for ingenting. De er de perfekte handsker til de ekstra kolde vinterdage, hvor fingrene har svært ved at holde sig varme. De her handsker er lavet af polyester twill stretch med Thinsulate foer og rideforstærkninger. Handsken har strikket ribkant ved håndleddet. Equipage ridehandsker Arctic kan købes her til kun 114 DKK.

Hvordan svarede du på de fem spørgsmål om ridehandsker?

Når du har stillet dig selv de her spørgsmål, er du forhåbentligt kommet lidt tættere på, hvilken slags ridehandsker passer til dit behov. Har du brug for et par multitaskere, eller et par superlækre læderridehandsker? Har dine kulskære fingre behov for et par varme vinterridehandsker, eller er du på udkig efter sommerhandsker i øjeblikket?

Lige meget hvad du leder efter, så kan du nemt finde det her på siden. Udstyrspriser.dk samler nemlig et kæmpe udvalg af sommerridehandsker, vinterridehandsker, stævnehandsker, billige ridehandsker, dyre ridehandsker og staldhandsker fra mange danske udstyrsbutikker. På den måde får du hurtigt overblik, så du ved hvad du kan købe og produktets pris.

Hop over på webshoppen på Udstyrspriser.dk for at se det store udvalg af rideudstyr.