Udgivet i

Tre tommelfingerregler til at vælge ridehandsker

Køb billige ridehandsker på udstyrpriser og lær at vælge ridehandsker.

Et par velsiddende ridehandsker er et must. De fleste ryttere er enige i, at den forkerte handske er mere i vejen, end de gør nytte.

Hvis de glider rundt, gnaver, er for varme eller kolde eller er for stive eller for løse, så bliver de til en distrahering i stedet for en hjælp i ridningen.

Derfor er det vigtigt at finde det helt rigtige par ridehandsker. Det behøver ikke nødvendigvis være meget dyrt eller være et særligt design – de skal bare passe dig godt på en række forskellige måder.

Her er der tre tommelfingerregler, der kan hjælpe dig med at vælge ridehandsker, så du kommer hjem med et par, der sidder helt perfekt.

 

Tommelfingerregel nummer 1: Ridehandsken skal være nem at tage på

En ridehandske, der er for stiv eller for lille, kan være svær at få af og på. Det er i sig selv irriterende at skulle kæmpe med at få handsken på, men det kan også være et tegn på, at handsken måske ikke passer så godt.
Nogle typer materialer er stivere end andre, og skal blødgøres over tid – for eksempel læder – men handsken skal stadig væk passe godt nok til, at den nogenlunde let glider af og på.
Hvordan man vælger ridehandsker.
Et par gode ridehandsker kan gøre en positiv forskel – og et par dårlige handsker kan nemt komme i vejen.

Tommelfingerregel nummer 2: Prioritér slidstyrke og komfort

Der er mange forskellige meninger om, hvad god slidstyrke og komfort er i en ridehandske, og det er også til en vis grad en smagssag. Vi vil alligevel prøve at hjælpe dig med at finde ud af, hvad god slidstyrke og komfort betyder for dig.

Lad os først tage et kig på de forskellige materialer, som ridehandsker kan være lavet af, og hvad fordelene og ulemperne er, når det kommer til slidstyrke og komfort:

 

Læderridehandsker

Læder er et godt materiale på mange områder. Læderridehandsker er bløde at have på, og giver god beskyttelse mod tøjlerne. De ser også lækre ud, og kan give varme i koldt vejr. På den anden side er læderridehandsker også følsomme overfor vejr og vind, hvis man ikke vedligeholder dem ordentligt. De kan nogle gange miste form og stramhed over tid, og kan også være ubehagelige at have på i sommervarmen. Mange ryttere oplever på den anden side, at læderhandsker holder meget længe end andre slags handsker, hvis man behandler dem ordentligt og kun bruger dem til ridning. Et par læderridehandsker med foer er et populært valg, når det kommer til vinterridehandsker, der kan holde den danske vinterkulde ude.

 

Bomuldsridehandsker

Bomuldshandsker er gode at have på om sommeren, da de naturligt holder huden kølig. Bomuld er også blødt og fleksibelt, Mange føler, at det føles rart på hånden. Mange bomuldshandsker er meget minimalistiske, men for nogle kan det føles som om de ikke giver nok beskyttelse. Andre kan dog godt lide den tætte kontakt det giver til tøjlen. Bomuldshandsker er også nemme at rengøre, da man bare kan smide dem i vaskemaskinen. Dog er de fleste bomuldshandsker ikke særligt innovative, og mange ryttere føler ikke, at de lever op til deres forventninger til slidstyrke.

 

Syntetiske ridehandsker

Syntetiske ridehandsker, fx med imiteret læder, fleece eller silikone, har ofte god slidstyrke, komfort og pasform. Derudover er de nemme at vedligeholde. De har mange af de samme fordele som læder, men er samtidigt billige, lettere, mere åndbare og stærke.

 

 

Sådan finder du den bedste slidstyrke og komfort

De fleste ryttere vil gerne have en god blanding af alle de forskellige egenskaber nævnt ovenfor. Handskerne skal helst være stærke der, hvor tøjlen ligger, have godt greb på håndfladen og derudover være behagelige, luftige, holde længe og være nemme at rengøre.

Der hvor tøjlen hviler på ringefingeren udsættes især for hårdt slid. Det er vigtigt at købe en handske, der kan holde til, at tøjlen gnubber gennem mange timers ridning.

Her vinder de syntetiske materialer for mange ryttere, da de kan designes til at have de helt rigtige egenskaber.

Mange ryttere har gode erfaringer med Roeckl ridehandsker, der er kendt for deres holdbarhed og komfort.

Et andet eksempel på et par populære billige ridehandsker, der også gør brug af de mange muligheder ved syntetiske materialer, er Flexyhandsken. Den består af en blanding af syntetisk læder for slidstyrke og luftigt mesh for åndbarhed og pasform.

Man kan også få mange af de samme gode egenskaber ved at bruge en blanding af læder og syntetiske materialer. Mange ryttere er for eksempel glade for BR ridehandsker med gedeskind og lycra. Her giver gedeskindet fremragende slidstyrke, mens lycraen sørger for, at handskerne samtidigt passer perfekt og holder formen.

Læder er som sagt også et populært materiale hos mange ryttere. Det holder nemlig længe, er meget slidstærkt og er også behageligt at have på hånden. Det er især populært som vinterridehandske, fordi det også er et varmt materiale.

Køb BR ridehandske Flexy Køb Roeckl ridehandsker online på Udstyrspriser.dk Køb BR gedeskindshandske.

 

Hvad med slidstyrke og komfort i vinterridehandsker?

Et par vinterridehandske, der kan holde den danske vinterkulde ude, er et must for de fleste ryttere. Tynde handsker er ofte ikke nok, medmindre du kun rider i opvarmede ridehuse. Det samme princip, som gælder for valg af sommerridehandsker, gælder også for vinterridehandsker: En god handske skal passe godt, være slidstærk og samtidigt være komfortabel.

For at en vinterridehandske er behagelig, er den nødt til at være varm nok.

Det kommer an på personlig smag, hvornår man synes handsken er varm nok. Nogle kan klare sig med normale ridehandsker, eller et par handsker, der bare er lidt mere polstrede end normalt.

De populære Roeckl handsker findes for eksempel også som vinterridehandsker. Roeckl vinterridehandsker har mange af de samme fordele som sommerhandskerne, men er ekstra polstrede.

Andre må ud i et par Heritage Ekstrem vinterridehandsker med varmeindlæg for at komme i nærheden af at føle sig godt tilpas.

 

Hvordan man vælger vinterridehandsker.
Hvor varme kan du godt lide dine vinterridehandsker?

 

Tommelfingerregel nummer 3: Ridehandsken skal give godt greb

Et godt greb er for mange ryttere ensbetydende med større komfort og kontrol under ridningen. Et godt greb opnås ofte ved, at ridehandsken er belagt med for eksempel ruskind, silikone eller gummiknopper på håndfladen.

 

De tre tommelfingerregler, der hjælper dig med at vælge ridehandsker

Der findes et væld af ridehandsker på markedet lige fra billige ridehandsker i hundredkronersklassen til den lidt mere dyre slags. Selvom pris og kvalitet naturligvis følges ad noget af vejen, så kan du godt finde de rigtige ridehandsker for dig og dit budget ved at bruge de her tommelfingerregler.

Er handsken nem at få af og på? Hvis handsken glider nemt af og på, uden at sidde for løst eller glide rundt, så er størrelsen rigtig. Det er den første forudsætning for at finde en god ridehandske, lige meget hvilken slags du ellers går efter.

Er handsken forstærket de steder, hvor de vil blive slidt mest? Ridehandsker, der har for eksempel læder eller stærke syntetiske materialer de steder, der slides meget, vil sandsynligvis holde længere og give dig bedre støtte end ridehandsker, der ikke har det. Mange ridehandsker er for eksempel lavet med en blanding af stærke materialer omkring fingrene, mens stoffet på bagsiden af hånden og håndleddet er lavet af et lettere materiale. Det giver dig en ridehandske, der både giver god komfort og god slidstyrke.

Har handsken godt greb? Handsker, der er forstærket på håndfladen med for eksempel silikone, gummidutter eller silikone giver bedre greb om tøjlen. Det synes mange ryttere er et stort plus.

Hvordan gør du, når du skal vælge ridehandsker? Skriv gerne til os i en kommentar, hvis du har flere gode råd og ideer til hvordan man bedst kan vælge ridehandsker.

Hvis du gerne vil vide mere om træning, heste og udstyr, så følg med på vores blog om rideudstyr. Eller følg Udstyrspriser.dk på facebook, så du ikke går glip af noget.

Husk, at vi har et kæmpe udvalg af billigt rideudstyr fra mange danske forhandlere på vores online rideudstyrsbutik.