Udgivet i

Test dig selv: Hvilken type hesteejer er du?

Hvilken type hesteejer er du? Test dig selv på Udstyrspriser.dk, portalen med tusindvis af billigt rideudstyr fra danske rideudstyrsbutikker.

Der findes lige så mange forskellige typer hesteejere som der findes mennesker. Men alligevel er der et par slags der bare bliver ved med at gå igen. Kan du mon genkende dig selv eller en anden i en af de følgende typer?

 

Den bedrevidende hesteejer

Den bedrevidende hesteejer er hende, der bare altid skal give gode råd til de andre hesteejere i stalden. Hun ved altid, hvorfor din hest gør som den gør, og ikke mindst hvad du hele tiden gør forkert. Hun kan finde på at sige ting såsom: “Din hest bliver forskrækket, fordi den ikke ser dig som en leder” eller “du burde virkelig knytte bånd til din hest, ellers lærer den aldrig at stole på dig.” Selvom rådene ofte er velmenende, kan den bedrevidende hesteejer nogle gange være bare en smule belastende for de andre ryttere – især når hun rammer plet med sine nyfigne observationer.

 

Baggårds-hesteejeren

Denne type hesteejer kan godt lide at have sine heste hjemme hos sig selv. For søren, hun bor jo næsten på en gård ude på landet. Godt nok har hun ikke en fold eller en stald, men hun har en stor have og det må da være lige så godt. En lille indhegning og en særlig indgang til garagen for hyppen og så skulle alt være i orden. Når naboerne begynder at klage over flueproblemet, sørger hun bare for at muge ekstra godt ud.

 

Den hamstrende hesteejer

Denne hesteejer har en flok på mindst tredve heste. De er alle forskellige racer, størrelser og farver. Og ja, så har hun også tre får, syv geder, fem hunde, otte katte, et akvarium fuld af fisk og en kødædende plante. Hun bryder sig ikke særligt meget om at ride på sine heste. Faktisk gør hun ikke så meget ved dem andet end at lade dem stå på folden og blive mere og mere uldne. Nogle gange bliver man helt i tvivl om hun er i gang med en yakoksesamling derude på folden, men det er svært at vide sig sikker.

 

Dyrlægen

Dyrlægen er den type hesteejer, der får dig til at gå hjem hver aften og google alle din hests symptomer, lige meget om den er syg eller ej. De kommer med kommentarer om din hests opførsel hele tiden, og har et leksikon af viden i deres hjerne som de meget gerne vil dele ud af. De vil også gerne have dig til at besøge den der særligt gode dyrlæge i Malmø for den der parasit din hest bestemt må have på grund af den måde den slår med hovedet på… Dyrlæge-hesteejeren kan nogle gange gøre dig lidt paranoid.

 

Hestehviskeren

Hestehviskeren nævner gerne ord såsom “tortur” og “barbarisk” når samtaleemnet falder på bid eller hestesko. Det er nemlig det mest frygtelige i verden, hvis du udsætter din hest for den slags grusomheder. For ikke at forglemme sporer! Sporer er djævlens egen opfindelse.Faktisk består sporer af mikroskopiske djævlehorn. Dog mener hestehviskeren ikke at det er dyremishandling at ride på hesten. Hvorfor skulle det dog være ondt at lade den trække rundt med et halvfjerds kilo tungt læs? Nej da!

 

Kan du genkende nogle af de her typer hesteejere? Eller er du mon selv en af dem?

Køb billigt rideudstyr på udstyrspriser.dk, fx lækre ridejakker.