Udgivet i

Sådan sparer du penge på hesten uden at gå ned i kvalitet

Det er ikke nogen hemmelighed, at det er sindssygt dyrt at have hest. Især i øjeblikket er det populært med sparehacks og genbrug.

Men går man ikke ned i kvalitet, når man prøver på at spare?

Jo, selvfølgelig bliver man nødt til at bruge penge på en del ting.

Men der er altså også rigtig mange steder, hvor du kan spare uden at gå ned i kvalitet.

 

Her kan du spare:

 

  1. Lad din hest gå i løsdrift i stedet for at have den stående i en dyr boks

Hvis din hest kan holde til at gå ude hele året, så kan du overveje at lade den gå i løsdrift. De fleste heste tager overhoved ikke skade af at gå ude, så længe de har ordentlige muligheder for at komme i læ. Og her er der rigtig mange penge at spare. Løsdrift er også rigtig hyggeligt, og der er ofte en mere inkluderende atmosfære end på en rideskole, især hvis du er mere en hyggerytter end en konkurrencerytter.

 

 

  1. Forsikring

Forsikring er lidt et kedeligt emne, men det er et område, hvor du kan spare mange penge. Du får forhåbentligt ikke brug for det – men en forsikring er ikke særlig dyr i forhold til den dyrlægeregning, du kan få på halsen, eller udgifter forbundet med tyveri.

 

 

  1. Skær supplementerne væk

Lav en gennemført kostplan sammen med din dyrlæge, og find ud af hvad din hest egentligt har brug for. Mange af de supplementer, man kan købe, er unødvendige. Hesten kan oftest godt klare sig med foderpiller, for de er trods alt designede til at opfylde hestens næringsmæssige behov. Hø og wrap har også rigtig mange gode ting i sig.

 

 

  1. Gør ting i fællesskab

Nogle gange er det dyrere at være rytter, hvis man er alene – for eksempel hvis man tager enetimer. Holdundervisning (eller eventuelt at være to om den samme træner) kan være mindst lige så nyttigt. Gem enetimerne til de mere specifikke problemområder. Du har alligevel brug for små pauser indimellem, og dem kan du passende tage, når træneren har gang i de andre ryttere. Man kan få meget ud af holdundervisning, og så er det tit hyggeligt at være flere om det.

 

 

  1. Køb stort

Du kan for eksempel købe store net af gulerødder i stedet for at købe de små poser i supermarkedet. Du kan også købe piller i løsvægt, eller købe havre direkte hos landmanden.

 

 

  1. Invester i kvalitetsudstyr, men undgå at spilde penge på brands

De fleste er enige om at man ikke kan gå ned i kvalitet på rideudstyret – og det skal du heller ikke. Men man kan tit komme til at bruge penge på noget, der ikke er nødvendigt. For eksempel kan det godt svare sig at købe kvalitet fra starten af og så passe rigtig godt på det, så det holder så længe som muligt. Hvis det går i stykker (i hvert fald med mindre skader), så reparer det i stedet for at købe nyt. Sammenlign produkter og hold øje med, om du kun betaler for brandet, eller om det, der koster ekstra, faktisk også er bedre kvalitet. Nogle gange er visse brands ekstremt hypede, uden at man får noget ekstra kvalitet for pengene.

 
 

Download din gratis ebog her

 

 

  1. Brun sæbe i stedet for shampo

Okay, nu er vi nede i småtingsafdelingen, men shampooen koster også penge. Og du kan faktisk lige så godt bare bruge brun sæbe.

 

 

  1. Lav dine egne hestebolcher

Hvis du godt kan lide at give din hest godbidder, så kan du overveje at lave dem selv. Det er meget nemt og, og der findes tonsvis af opskrifter på nettet.

 

 

  1. Sælg de ting, du ikke bruger mere.

Du har sikkert mange ting liggende, som du ikke rigtigt bruger mere, og som værdifulde. Genbrugstrenden er vokset sig kæmpe stor i dag, og mange vil gerne købe brugt. Du kan for eksempel sætte et opslag op på rideskolen eller på hestenettet eller den blå avis. Du kan også overveje selv at købe brugte ting og sager. Mange ting, der sættes til salg, er fejlkøb og har kun været brugt ganske lidt. Så hvorfor ikke spare de penge og få en vare, der er næsten så god som ny?

 

 

  1. Arbejd for tjenester

Spørg ejeren af din stald om du må muge ud i nogle bokse mod rabat på opstaldningen, eller spørg en af beridderne derude om du kan rense deres udstyr mod en gratis ridetime. Rigtig mange stalde accepterer den slags bytteservice, og det kan i høj grad betale sig.