Udgivet i

Sådan sparer du penge, når du er til stævne

Tid til et nyt stævne?

Hvis du har været til stævne før, så ved du måske, at det godt kan blive dyrt at tage til stævne.

Det kan blive helt store pengeræs med registeringsgebyrer, undervisning, benzin, dyrlæge, saddeljustering og så videre og så videre. Der kan meget nemt ryge nogle klejner i stævneprocessen.

Måske skal du til at starte stævne for første gang, og er nervøs for hvor meget det mon kommer til at koste. Eller måske er du bare altid interesseret i at spare penge (hvem er ikke det!).

Det er kun kreativiteten, der sætter grænser, når det kommer til sparehacks. Her er Udstyrsprisers bedste tips og ideer:

 

1. Medbragt mad smager bedst.

Stævnepladsen er lidt ligesom en minifestival: Der er tit både madboder og kaffeboder, hvor man købe slik, kaffe, sandwich og meget andet. Det kan være rart at have muligheden for at spise noget lækkert, eller sidde med noget varmt. Men mad købt ude er ofte dyrere (og mindre tilfredsstillende, for at være helt ærlig) end en madpakke og en termokande med kaffe.

En lækker, sund madpakke vil give dig masser af energi til dagen, og så kan du bestemme lige præcist hvad der skal være i den. Det er også billigere at købe snacks såsom frugt og chokolade i supermarkedet hjemmefra, hvis du har brug for lidt sødt i løbet af dagen.

Nogle gange kan man også købe hø og hestefoder på stævnepladsen, men der kan det også bedre betale sig at tage sit eget foder med hjemmefra.

Lav en udførlig huskeliste i god tid inden stævnedagen, så du husker alt du har brug for, inklusiv nok mad og drikkevarer til dig og hesten. På den måde undgår du uforudsete scenarier, hvor du pludselig ikke har nok. Det er super ærgeligt at være nødt til at købe noget igen, bare fordi man glemte at tage det med.

stævneudstyr
Det er vigtigt at have spist godt på stævnedagen. Medbragt mad er både sundest og billigst.

2. Tag del i fællesskabet, og spar på billetten

Elsker du også stemningen på stævnepladsen, de hyggelige stunder med de andre deltagere og den følelse af fællesskab, der er helt særlig for ridesport? Hvis det lige er dig, så skulle du måske tage muligheden for at lære flere mennesker at kende, lære mere om stævneprocessen og gøre dig selv til den mest populære stævnedeltager, alt i mens du samtidigt sparer penge!

Du kan nemlig være heldig at få rabat på prisen på stævnebilletten, hvis du går til hånde på dagen. Det meste af tiden skal du alligevel bare vente på, at det bliver din tur, så det er en udmærket måde at fordrive tiden på, møde nye mennesker og samtidigt spare penge.

Hvis dit næste stævne ikke tilbyder den mulighed, kan du også undersøge, om nogle af de andre deltagere leder efter en hjælpende hånd. Nogle deltagere hyrer gerne en hjælper et par timer på stævnedagen til at hjælpe med at varme op, trække rundt med hesten og så videre.

 

3. Skriv navn på dine ting

Ting bliver ofte væk på stævnedagen. Man kan nemt komme til at lægge sin ridehjelm, sin pisk eller sin jakke et eller andet mærkeligt sted for så aldrig at finde den igen. Det bliver så til en ekstra udgift til næste stævne, som er super ærgerlig at skulle betale for.

Hvis du har fastgjort et lille mærkat med navn of telefonnummer, vil du sandsynligvis blive ringet op og genforenet med dem.

 

4. Lav dit eget hestemakeup

Du kan gøre din hests pels smuk og skinnende på dagen med hjemmelavede produkter. Et eksempel fra Savvy Horse Woman er:

60 ml balsam til menneskehår
60 ml babyolie
3 tsk hvid eddike
60 ml vand

Bland det hele i en ren sprayflaske og spray det på din hests pels. Eddiken fjerner pletter og snavs, mens babyolien og balsammen gør den skinnende. Du kan også bruge den til at rede man og hale ud. Dog skal denne opskrift kun bruges med måde til stævner, da det ellers – ligesom mange andre makeup produkter – kan ophobe sig i pelsen.
Du kan desuden bruge naturlige (billige) produkter såsom kokosolie til at polere din hests hove med.

 

5. Elsk deleøkonomien

Deleøkonomi er en heldig trend for alle hesteejere. Hvis du tilbyder at tage en ekstra hest med til stævne for et lille gebyr eller modsat tilbyder at betale for at få et lift, er der næsten med sikkerhed nogen, der vil sige ja tak. De fleste er interesserede i en billigere deleordning, hvis de får muligheden.

 

6. Snyd med tøjet

Nogle gange har man ikke lyst til at købe nyt udstyr for hundredvis af kroner for en enkelt dag. Men vidste du, at du nogle gange kan snyde dig til en billigere pris? Hvis du er lille i størrelsen, kan du nogle gange slippe afsted med at købe børneridebukser til dig selv i stedet for voksenridebukser. Stævnebukser til børn er nogle gange billigere – under alle omstændigheder giver det dig set større udvalg at vælge mellem. Og der er helt sikkert ikke nogen, der kan se forskel.
Du kan også købe dit stævneudstyr brugt eller låne af en veninde. Hvis du gerne vil købe fra nyt, kan du finde de bedste priser lige her på Udstyrspriser.dk, hvor vi samler et kæmpe udvalg af rideudstyr inklusiv stævnetøj.

 

Køb billigt rideudstyr på Udstyrspriser.dk

 

Sådan sparer du penge til stævne

Her var et par fif til at spare penge på stævnedagen. Du kan vælge at gøre brug af dem alle, eller bare nogle få. Alle ryttere er selvfølgelig forskellige, så det kommer helt an på hvad du er til. Hvis du følger bare nogle få af de her råd er du allerede godt på vej.

Vi håber denne artikel har givet inspiration til alle de forskellige måder du kan spare penge på stævnedagen. Hvad gør du, når du skal afsted? Hvilke fif har vi glemt at nævne? Skriv en kommentar og giv alle dine gode råd videre til rytterne på Udstyrspriser.dk.

Eller hop over på udstyrsbloggen, hvor der jævnligt kommer nye opslag op om træning, rideudstyr og stævne.

Indtil videre: Go’ konkurrencelyst!