Udgivet i

Sådan skaber du julehygge i stalden: Fem nemme ideer

En hest med dækken på ude på folden.

Stalden er et hyggeligt sted at være i julen. Kulden, de prustende heste og duften af hø bidrager alle til en helt særlig stemning. Det er det perfekte sted at bringe julehyggen ind.

På samme måde som når man skal skabe julehygge i sit hus eller sin arbejdsplads, så afhænger julehyggen i stalden af det gode samvær og de små detaljer i hverdagen.

Her er fem nemme ideer, der kan bringe julehyggen ind i stalden, som ikke koster dig noget.

 

Hestevenligt julepynt.

1. Pynt op med hestevenligt julepynt

Nogle ryttere er nervøse for at pynte op ude i stalden, for hvad nu hvis julepynten er farligt for hesten? Det er rigtigt, at det er en dårlig ide at have kommercielt julepynt hængende, hvor hesten kan nå det, men du kan sagtens hænge nogle julehjerter op i sadelrummet eller lave hjemmelavede julebukke af halm. Dem kan du hænge uden på hestens dør.

 

2. Gør noget hyggeligt med de andre i stalden

Der er ikke noget, der får bedre skub i julestemningen end hyggeligt og positivt samvær med andre. En nem måde at skabe hygge i stalden er at have en skål pebbernødder stående, som du og de andre i stalden kan spise af. Sæt julemusikken på, mens I muger ud, strigler eller renser udstyr.

“Secret Santa” er en anden tradition, der kunne være værd at prøve. Det går ud på, at hver person i stalden skal give en anden en gave – men det er en hemmelighed, hvem gaven kommer fra.

 

Rensdyrgevir til hest

3. Klæd hesten ud

Det er ikke kun hundeejere, der har ret til at gå amok i julen og give deres kæledyr fjollede kostumer på. Heste er de perfekte dyr til at blive stadset ud. Der er meget krop på en hest, så der er meget mere plads på dem til forskelligt udstyr. Sæt et rensdyrgevir på hovedtøjet, grønne og røde gamacher og underlag og eventuelt små sølvklokker, hvis din hest ikke bliver bange for dem. Der findes tonsvis af jule-asseccories til heste, lige fra bløde røde og hvide næsebånd til fleecedækkener. Rid dig en juletur i det grå vejr og spred julestemningen ud i gader og stræder, på ridebanen eller til dem, der går tur ude i skoven. Hvis du selv tager nissehue på, eller endda et helt julemandskostume, bliver det ekstra godt.

4. Gør noget godt for dine staldkammerater

Julen handler om at dele, og om at sprede den gode stemning. Gør noget for dine staldkammerater i den mørke tid, som de vil sætte pris på. Måske kan du klæde dig ud som julemand for nogle af børnene? Eller hvad med at tilbringe lidt ekstra tid med din bedste rideveninde? Inviter hende ud på en lang ridetur og giv jer selv god tid til at snakke om stort og små.

Hestefoder5. Gør juleaften til noget særligt for din hest

Juleaften ligner enhver anden dag i din hests øjne, men det er ikke en undskyldning for, at den ikke skal forkæles. Den kan værdsætte lidt ekstra god mad og en gave ligeså meget, som vi mennesker kan.Tag ud til hesten juleaftens dag og lav et eller andet lækkert til den. Heste bliver nemt syge, hvis de pludselig får noget helt anderledes mad, men du kan sagtens lave nogle lækre, hjemmelavede godbidder eller en æble-gulerodsanretning. Det vigtigste ved juleaften er at pleje det bånd, vi har med familien. Det samme gælder selvfølgelig for hesten, så gør noget, der bringer jer tættere sammen. Strigl den godt og træk eller rid den en tur. Noget hyggeligt, som gør jer begge i godt humør. Du skal selvfølgelig også have en julegave med til den. Det kan være ekstra godter, en hestemassage eller måske et nyt stykke udstyr.

 

Hvad skal du lave i julen?

Har du tænkt dig at jule i stalden i år? Hvad gør du for at bringe julestemningen i orden? Lad os høre, hvis du har nogle gode til hestevenligt julepynt og hyggelige ting, du kan gøre i stalden.