Udgivet i

Test dig selv: Er du feinschmecker eller tilbudsjæger?

Vi har fundet seks gode ridehjelme til priser fra 300 kroner og op til flere tusinde kroner. Læs med og find ud af, om du er tilbudsjæger eller feinschmecker, når det gælder ridehjelme.

Du bruger den hver eneste dag, og den er det mest uundværlige udstyr – nemlig ridehjelmen.

Men hvilken hjelm skal du vælge? Det vigtigste er, udover at den har de korrekte godkendelser, at den er behagelig og sidder perfekt på dit hoved.

Det værste, der kan ske, er at du køber en ridehjelm, som passer dig halvdårligt og føles ubehagelig. Det er nemlig i de situationer, at du bliver fristet til at lade hjelmen ligge i sadelskabet – og det dur ikke.

Hjelmen skal ud af skabet og på hovedet – hver eneste gang. Til gengæld er den gode nyhed, at der de seneste år er kommet masser af nye gode hjelme på markedet. Hjelmene fås i alle prisklasser – og der er også en hjelm, der passer perfekt til dig.

 

Få inspiration

Spørgsmålet er, om du er til de billige hjelme til få hundrede kroner, eller om du er feinschmeckeren, der ikke kan få lækkerhed nok.

Læs med i denne miniguide, hvor du får tips og inspiration til gode hjelme i alle forskellige prisklasser.

 

 

Billige ridehjelme (100-500 kr)

Aspire Classic er en flot ridehjelm med en super god pasform. Hjelmen har mønster på forsiden, som gør den trendy at se på. Der er ventilationshuller på fronten og bag på, samt dry-quick inderside, der ventilerer hovedbunden og forhindrer, at man sveder. Foret kan tages ud og vaskes i hånden. Hjelmen er godkendt efter europæiske sikkerhedskrav CE/EN 1384:2012 safety standards.

Et andet godt bud på en billig ridehjelm kunne være HKM Stripe Air. Det er en god ridehjelm med blød polstring indvendigt. Den har buet skygge, lufthuller og 3-punkt-sikkerhedsrem. Inderforet kan skiftes. Hjelmen har kraftige spænder, hagerem og nakkebeskyttelse. Den er sikkerhedsgodkendt i overenstemmelse med EU-sikkerhedsstandarten.

 

 

Mellemdyre ridehjelme (500-1000 kr)

 

I den mellemdyre klasse kunne en god hjelm for eksempel være Casco Mistrall, sort. Det er en let og luftig hjelm i flot ridehjelms-design. Den har den nyeste tekniske standard som praktisk patenteret stropsystem, fremragende pasform, effektiv Fresh Air-ventilation og Monocoque-Ultra-konstruktionen, som gør hjelmen ekstremt let og sikker. Sikkerhedsgodkendelse VG01.

Du kan sætte dit personlige præg på hjelmen med “my style pipelines” som kan købes serperat til 99 kr. pr stk.
Ellers er BR. Viper Pro Elite med Swarovskisten er en sporty letvægts ridehjelm (400gr) med en aerodynamisk design. Hjelmen har et eksklusivt udseende, med imiteret læder på siderne, skjold og hagerem. De flotte Swaroski Elements gør hjelmen meget iøjnefaldende.
Interiøret, lavet af satin og børstet nylon, er helt aftageligt og maskinvaskes (40 ° C).
Hjelmen har fremragende ventilation på toppen og bagsiden, den har netfor indvendigt, for at den afkøler og tørrer hurtigt. Hjelmen har en super pasform med justerbar dial-system, så den passer alle samtidig med, at den beskytter nakken. Den opfylder standarden EN 1384/A1: 2001.

 

Dyre ridehjelme (over 1000 kr)

Et bud på en god ridehjelm i den dyrere ende kunne være denne originale John Whitaker-ridehjelm. Det er en Elegant ridehjelm med god pasform. Den er flot og velsiddende og har et elegant design. Hjelmen er fremstillet af de fineste materialer, og er belagt med italiensk velour. Whitaker ridehjelm er med coolmaxforing og carbonforstærket overflade og har en utrolig god pasform. Den har følgende godkendelser: ASTMF116300, BSEN 1384-1997, BSI Kitemark – hvilket gør den til en af de hjelme der har absolut flest sikkerheds-godkendelser på markedet.

Den koster 1.899 kr.

 

I den dyre ende finder vi den lækre One K ridehjelm. Denne ridehjelm vil selv den kræsne rytter værdsætte. One K Ridehjelmen er støbt ud i et. Ridehjelmen har et unikt udluftnings system, samtidig med at lineren er udskiftelig eller kan vaskes. One K Ridehjelmen sidder fantastisk på hovedet og er meget komfortabel. Der findes modeller med AIR funktion – dvs man kan trykke luft ind i selve lineren, som så gør at hjelmen sidder 100 procent til hovedet uden at stramme. Ligeledes kan man isætte det nye smarte One K intercom underviser system. Hjelmen er brun med brune krystaller. Den fås i flere varianter med bling og andre farver.

Ridehjelmen koster 3.100 kr.

 

Nye godkendelser 

Som du kan se, findes der ridehjelme til ethvert budget. Kvalitet og pris følges selvfølgelig ad. Men du kan sagtens finde en god ridehjelm til under 1000 kroner. Husk på, at det  vigtigste er, at den sidder perfekt, og at den har de rigtige sikkerhedsgodkendelser.

Der er kommet nye regler på godkendelses-området i løbet af i år. Spørg for en sikkerheds skyld i din udstyrsbutik – og husk også at følge bloggen her på Udstyrspriser.