Udgivet i

Miniguide: Sådan optimerer du din striglerutine

Optimer din striglerutine og gør din hest skinnende og lækker med disse fem tips.

 

1. Vask dine børster ofte

Hvis der er støv på børsterne, får du svært ved at bruge dem til at fjerne støv fra din hests pels. Selv hvis du kun giver dem en omgang en gang om måneden, gør du dig selv en kæmpe tjeneste. Du kan enten lade dem ligge i blød i en spand vand eller gnubbe dem med vand og sæbe.

 

2. Trim din hests koder

Kortklippede koder hjælper dig ikke kun med at undgå muk; Kortere hår betyder også mindre mudder, og det gør hele strigleturen så meget hurtigere og nemmere.

 

3. Vælg de strigler, der passer bedst til dig og din hest

Der findes mange forskellige typer strigler. Hvilke, du skal vælge, afhænger fuldkomment af dit og hestens behov. Hvis din hest har problemer med statisk elektricitet, så er det bedst at vælge strigler lavet af naturlige materialer. Kunstige materialer kan dog nemmere vaskes, så hvis din hest kan lide at rulle sig i mudderet, er det sandsynligvis det bedste valg.

 

4. Væn din hest til støvsugere

Man kan få støvsugere til heste, men hvis du ikke vil investere i en, kan du også bruge en håndholdt støvsuger. Strigl først med en gummistrigle for at få støvet op til overfladen og lad støvsugeren klare resten. Undgå følsomme områder, såsom ben og hoved. Det er især meget behjælpeligt, hvis hesten fælder eller hvis den har rullet sig og er smurt ind i indtørret plørre. Det generer også luftvejene mindre end hvis man skulle børste store mængder skidt af med en normal børste.

 

5. Væn din hest til hårtørrer

Din hest er nemmere at rengøre tør end våd. Det er super irriterende at skulle holde styr på våde og mudrede haler og ben, er det ikke? Indstil hårtørreren på kold luft og bliv ved med at bevæge den hen over hestens krop. Bliv ikke på det samme område, men flyt hele tiden hårtørreren rundt.