Udgivet i

Lynguide: Sådan klipper du hesten uden stress

K'b billig hesteklipper på nettet og andet billigt rideudstyr.

Der skal mange overvejelser til, når man skal klippe hesten. Hvor meget man træner, hvor varmt det er, om hesten står på stald, hvilket dækken du har tænkt dig at bruge, hvor meget din hest fryser og sveder, og hvor tyk hestens pels er alle aspekter, der spiller en rolle. Derfor er det godt at sætte sig ind i, præcist hvad din hest har brug for.

Så snart du har på plads, hvordan din hest har brug for at blive klippet, er der kun at gå i gang. Men hvordan klipper man lige hesten bedst? I denne lynguide giver en super kort guide trin for trin.

 

Trin 1: Vask hesten i god tid inden du klipper

Beskidt pels kan gøre klipperen sløv, så det kan være en god ide at vaske hesten dagen inden. Hvis det er for koldt til at vaske hesten, så kan du også slippe afsted med at strigle den grundigt. Sørg for, at den er helt tør, før du går i gang med klipningen.

 

Trin 2: Vælg den rigtige klipper

Der findes forskellige klippere til forskellige formål.

Hvis du skal klippe hestens hoved, har du brug for en mindre klipper, end hvis du har planer om at ordne kroppen.

 

 

Hesteklipper online
Hauptner hesteklipper

Blade til hesteklipper
Blade til Wahl klipper

Olie til Wahl klipper
Olie til Wahl klipper

 

Trin 3: Skab stressfri omgivelser

Det er vigtigt at rydde godt op, så der ikke er en masse rod i vejen. Det giver både mere ro på og gør omgivelserne sikre for hesten, hvis den skulle blive bange. Prøv at finde et sted, hvor der ikke er for meget traffik. Det kan stresse hesten, hvis der hele tiden kommer mange mennesker og andre heste forbi.
Sørg også for at have god tid, mindst to timer. Intet er værre end at stresse for at blive færdig, især hvis hesten er kilden eller har brug for tid til at vænne sig til klipperen.

Det kan hjælpe at have nogen til at hjælpe dig. Det er især vigtigt, hvis din hest har tendens til at trække sig væk fra klipperen. Det er mere sikkert at have en hjælper til at holde hesten, mens du klipper, i stedet for at binde den.

 

Trin 4: Vær omsorgsfuld, når du klipper

Vær nænsom og omsorgsfuld, når du klipper hesten. Mange nybegyndere presser klipperen hårdt ned mod pelsen, men det er slet ikke nødvendigt og kan være ubehageligt for hesten. Et blødt tryk er rigeligt.

Pas også på hjørnerne på klipperen. De kan nemt komme til at stikke hesten eller klippe for meget hår af, når du drejer klipperen.

Klip mod hårenes retning. Hvis klipningen tager lang tid, så føl på bladet engang imellem. Hvis bladene er blevet varme, så skal du holde en pause, indtil de køler af igen.

 

Trin 5: Rengør din klipper efter brug

Det er vigtigt at rengøre hesteklipperen, når du er færdig. Skidt og snavs kan gøre bladet sløvt i det lange løb. Det gør klipningen mere besværlig og ujævn, og kan også være mere ubehagelig for hesten.

  1. Børst hår og snavs af klipperen efter brug
  2. Rengør bladene ofte ved at dyppe dem i husholdningssprit
  3. Giv motoren olie engang imellem. Tør efter med et håndklæde.

 

Klar til at klippe?

En god klippeoplevelse kommer an på mange ting. Du skal vide, hvordan du har tænkt dig at klippe hesten, du skal have den rigtige hesteklipper til formålet, og så skal du også have forberedt et roligt og stressfrit miljø. Derudover er det vigtigt at klippe med nænsomme hænder og eventuelt have en hjælper til at holde hesten, hvis den er nervøs. Når alt andet er på plads er der kun tilbage at gå i gang. Held og lykke med klipningen!

Hvis du gerne vil læse flere gode råd og miniguides om rideudstyr, så skynd dig over på udstyrsbloggen, hvor vi udgiver nye opslag hver uge.

Husk også, at vi har et kæmpe udvalg af billigt rideudstyr og tilbehør. Der er ridebukser, ridestøvler, sadler, trenser og meget andet, deriblandt hesteklippere, på vores online rideudstyrsbutik. Vi har samlet vores udvalg fra mange forskellige rideudstyrsbutikker, så du får det helt store overblik over markedet.