Udgivet i

Lidt om åndbare sadelunderlag [miniguide]

Gode materialer til sadelunderlag

Som de fleste ryttere er klar over, er det vigtigt først og fremmest at have en sadel, der passer rigtigt godt. I  gamle dage smed nogle bare flere og flere underlag på hesten, hvis sadlen ikke passede rigtigt.

Sådan er det heldigvis ikke mere.

Nogle ryttere kan godt lide, at deres sadelunderlag har åndbare og svedabsorberende egenskaber for at hjælpe hesten med at komme af med varmen under træningen. Hvis du kan sige ja til det, så læs med her.

 

Hvilke materialer er åndbare og svedabsorberende?

Er hesten i hårdt arbejde og sveder den meget under underlaget ved træning, så prøv at kigge på underlag lavet af uld – selvom uld er et isolerende materiale, holder det ikke sveden inde, men absorberer det, så det kan fordampe. Det er faktisk et meget åndbart materiale.

På trods af dets isolerende effekt, kan det hjælpe med at holde hesten afkølet under træningen.

Gode åndbare og svedabsorberende materialer:

  • Bomuld
  • Uld
  • Nogle syntetiske materialer, såsom IQ comfort teknologi

 

Hvordan ved jeg, om underlaget er svedabsorberende og åndbart?

Ifølge tekstilingeniør, John Da Silver, der har udviklet en særlig interesse for sadelunderlag, bør man teste de her tre ting, hvis man leder efter et svedabsorberende og åndbart sadelunderlag.

  • Pust gennem materialet. Hvis du kan mærke pustet med din hånd på den anden side, så er det et åndbart materiale.
  • Ville det her materiale holde mig varmt om vinteren? Hvis svaret er ja, er det et isolerende materiale.
    Selvom uld er isolerende, er det også utroligt svedabsorberende og åndbart, så det kan faktisk godt stadig være et fint valg.
  • Kig på materialets form. Jo mere overflade, det har, desto bedre er den til at holde din hest afkølet. Gå derfor efter underlag med struktur i overfladen med høje og dybe punkter.

 

Tre lækre åndbare underlag

Her er lidt inspiration til dig, der går og leder efter et sadelunderlag.

 

1. Catago 3D-tech Schabrack

Catago 3D-Tech schabrack er et funktionelt, åndbart sadelunderlag i slidstærkt materiale,der lever op til de højeste standarder. Den er udstyret med IQ Comfort ™inderside, der sørger for, at overskudsvarme og sved transporteres væk fra hesten. Derudover er 3D-tech underlaget super blødt, behageligt for hesten og slidstærkt, selv efter mange vaske. En carbon pipe og 3D logo giver underlaget et lækkert og eksklusivt udtryk, som ikke er set før.

 

 

åndbart sadelunderlag fra catago
3D-tech schabrack sadelunderlag – 529.00 DKK

2. RBH Platinum Sadelunderlag Rattan

RBH Platinum Sadelunderlag er et andet innovativt, åndbart sadelunderlag. Air1 system leder varmen væk fra hesten. High IQ® Cool Comfort indermateriale kombineret med Air1 nettet gør sadelunderlaget åndbart. Teknologien gør, at overskudsvarme og sved transporteres væk fra hesten. RBH underlaget kommer i et flot og moderne design i farver, der vil få enhver hest til at stråle! Især de flotte nye bånd, der giver et unikt udtryk.

rattan åndbart sadelunderlag
RBH Platinum Sadelunderlag – Rattan – 589.00 DKK

2. Catago FIR-tech healing underlag – spring/kombi

FIR-tech underlag fra Catago er udviklet i et let og åndbart materiale. Underlaget har Synthermax fiberfyld og inder-materiale med indvævede keramiske partikler yder en avanceret dobbeltvirkende effekt. Det særligt udviklede keramiske materiale omdanner og reflekterer hestens kropsvarme som elektromagnetisk infrarød varmestråling, der trænger ind i vævet og udvider blodkarrene. Resultatet er, at rygmuskulaturens smidighed øges og dermed giver hesten et større bevægelsesmønster.

FIR-tech åndbart sadelunderlag
Catago FIR-Tech healing underlag – 549,00 DKK

Bør man altid vælge svedabsorberende og åndbare underlag?

For nogle heste er det vigtigt med svedabsorberende og åndbart underlag, især hvis den skal arbejde hårdt under træningen og har brug for at komme af med varmen. Til gengæld findes der også mere isolerende materialer såsom lam og skum, der kan være gode i andre tilfælde – hvis hesten har brug for lidt mere polstring mellem ryg og sadel for eksempel.

 

clal to action

Download din gratis ebog her