Udgivet i

Fem inspirerende råd: Sådan kan du skabe variation i ridningen

råd til hvordan du kan skabe variation i ridningen.

Der er intet bedre end følelsen af, at komme ud til hesten på en klar sommerdag. Duften af læder og den helt særlige måde hesten siger hej til dig er noget af det bedste i verden.

Men når du får travlt med hverdagen og løber rundt i hamsterhjulet kan det nogle gange være svært at nytænke den måde du rider på. Måske går der lidt for meget rutine i den.

Gå en tur med din hest

Lårene gør ondt, det er onsdag og hesten venter på dig ligesom den har gjort de sidste mange uger. Sadlen smides på næsten per automatik. Du kender rutinen. Op på hesten, varme op, træne. De samme frustrerende problemer vender tilbage. Du tager nogle hurtige volter, og når du kommer hjem, går det pludseligt op for dig, at du ikke rigtigt gjorde en indsats. Det hele skete ligesom bare.


Selvfølgelig skyldes din manglende motivation ikke, at du er holdt op med at elske heste eller ridning. Det er bare et symptom på en travl hverdag og måske lidt manglende inspiration.

Hvis du kan genkende scenariet, så læs med her. Her har vi nemlig fem inspirerende råd til hvordan du kan variere rideturen eller træningen:

1. Bryd rutinen

Magelighed kan nemt blive til kedsomhed eller usikkerhed. Hvis du altid følger den samme rutine, kan det nemt komme til at føles som om, du ikke har evnerne eller modet til at prøve nye ting, selvom det slet ikke er tilfældet. Du kan bryde rutinen og styrke din selvtillid på mange forskellige måder. Du kan for eksempel tage en ridetime eller to. En ridetime kan fyrre op under motivationen og selvsikkerheden og give dig lyst til at lære nye ting. Rutine kan også gøre ridningen kedelig eller udmattende. Hvis du træner ofte på banen, så tag en tur ud i skoven eller prøv en anden type udfordringer, end du plejer.

 

2. Respekter dine prioriteter

Alle ryttere har på et eller andet tidspunkt prøvet at have gang i for mange ting på en gang.

Du vil gerne lære tusind forskellige ting og prøve at komme af med alle din hests dårlige vaner. Selvom det kan virke som om, du tackler problemerne, så er det ikke en effektiv måde at bruge din tid på.

Værdsæt kvalitet over kvantitet. Lad være med at lytte til de der guruer, der påstår at fem timer i sadlen hver dag er vejen frem. Måske det er for nogle, men hvis du har andre prioriteter i dit liv, så lad dem komme til deres ret. Skær ridetiden ned og gør den til noget særligt.

Skriv ned, hver gang du har været ude at ride, hvad du har opnået, og hvordan du vil bevæge dig videre frem. Hav få, men konkrete mål, som du kan arbejde på ad gangen.

 

3. Find en ven

Find nogen at være sammen med. Nogle gange er det svært at motivere sig selv. Mennesker er, ligesom heste, flokdyr og vi trives, når vi har nogen at være sammen med om tingene . Prøv at find en makker, du kan ride sammen med. Måske I kan hjælpe hinanden med at blive bedre? Stille op til et stævne sammen? Hvis du er en træner, er det måske tid til at træne en ny, ambitiøs elev.

ridning og rideudstyr

 

4. Gør ridningen til noget særligt

Gør for eksempel dit udstyr rent jævnligt, så du føler at ridningen er noget særligt hver gang. Når dit udstyr er rent og lækkert, kan det virke motiverende og give dig en følelse af, at du har gjort noget ud af dagen, lidt ligesom når du stadser dig selv ud til en fest.

Hvis dit udstyr er gammelt og udpint, så kan du også overveje at anskaffe dig ny rideudstyr. Det behøver ikke koste kassen. Faktisk har vi et kæmpe udvalg af billigt rideudstyr lige her på Udstyrspriser.dk.

 

 

Hestekys

 

5. Træn andet end ridning

Med veltrænede muskler kan du ride bedre. Med bedre teknik kommer motivationen til at lære mere. Pilates er især godt for ryttere, fordi det styrker din kernemuskulatur.

 

Hvad gør du for at skabe variation i ridningen?