Udgivet i

Hvilken sadel er bedst: Syntetisk eller læder?

Læder lugter meget mere af kvalitet end syntetiske sadler, men er det virkelig sandt, at læder er bedst? Hvad er forskellen egentligt?

 

Syntetiske sadler

Køb syntetiske sadler online

Fordele

Syntetiske sadler vejer mindre end lædersadler. Det er et stort plus både for hest og rytter, da de er nemmere at løfte op på hestens ryg og også nemmere for hesten at bære. Syntetiske sadler er også nemme at rengøre, og kan tit bare spules med vand, hvis de er beskidte. Lædersadler skal til derimod rengøres forsigtigt og olieres ofte.

Selvom man ikke kan komme uden om, at lædersadler har en længere levetid, så kan syntetiske sadler faktisk også holde i årevis, hvis man passer godt på dem.

Syntetiske sadler er billigere end lædersadler. Men de kan sagtens stadig være en fin kvalitet.

De er også nemmere at tilpasse: Mange syntetiske sadler kommer med udskiftelige dele, så du nemt kan ændre deres pasform. Træløse lædersadler har den samme funktion, men kan være svære at bruge, medmindre du har et meget sikkert sæde.

 

Ulemper

Syntetiske sadler kan nogle gange se mindre “lækre” ud – mange ryttere kan godt lide den ekstra lækkerhed, som lædersadler giver, især til stævne.

Du kan løse dette problem ved at vælge en syntetisk sadel, der imiterer læder. Nogle typer kan man næsten ikke se forskellen på.

Lædersadler har til gengæld mange lækre metaldetaljer, som kan være svært at finde på en syntetisk sadel.

 

 

Lædersadler

Køb lædersadler online

Fordele

Lædersadlens største fordel er dens holdbarhed. Hvis du passer godt på den, kan det holde for evigt. Og hvis du har brug for at skifte den ud, kan du sælge den til en fin pris, så længe du har vedligeholdt den godt.
Lædersadler har også en mere “lækker” følelse, som mange ryttere foretrækker. De ser bedre ud til stævner og vil imponere dommerne mere end en syntetisk sadel.
Lædersadlens træramme er ifølge nogle ryttere mere fleksibel og holdbar, hvorimod syntetiske rammer ikke giver efter og dermed nemmere knækker.

 

Ulemper

Lædersadler er tungere og dyrere end syntetiske sadler. De kan heller ikke justeres så nemt. Lædersadler holder længere, men har til gengæld brug for rigtig meget vedligeholdelse.

 

Der er fordele og ulemper ved begge typer sadel

Lige meget hvilken sadel, du vælger, vil der være fordele og ulemper. Hvad synes du er vigtigt ved en sadel? Er lækkerhed et must, eller kan du godt lide den syntetiske sadels gode pris og tilpasningsmuligheder? Har du brug for en sadel, der er nem at vedligeholde, eller en sadel, der kan holde for evigt? Husk, at Udstyrspriser også har sadler til ethvert behov.

 

Download din gratis ebog her