Udgivet i

Fem populære sikkerhedsveste til ridning – sådan vælger du

Læs hvordan du vælger sikkerhedsvest ridning her.

Sikkerhedsveste er et vigtigt stykke rideudstyr, som flere og flere vælger at bruge. Der er nu mange forskellige modeller på markedet. Der er blevet udviklet en del virkelig gode veste gennem de sidste par år. Du har sikkert prøvet at google sikkerhedsveste til ridning og fået smidt et kæmpe udvalg i hovedet. Den samme oplevelse kan man nemt få, når man besøger sin foretrukne udstyrsbutik og ser række op og ned med sikkerhedsveste.

Det store udvalg er selvfølgelig en god udvikling – det betyder større sandsynlighed for at finde en springvest, vi kan lide. Men det kan også være ret forvirrende. Hvilke sikkerhedsstandarder skal du kigge efter? Er de der helt tynde letvægts veste gode nok? Eller er man nødt til at vælge noget, der føles som en skudsikker vest? Og behøver man overhoved anskaffe sig én?

Vi kommer ind på alle de vigtige spørgsmål, som mange af jer derude sidder med. Vi giver jer også en miniguide over fem populære sikkerhedsveste på Udstyrspriser, som alle har noget godt at byde på.

Klik her for at gå direkte til vores fem forslag til gode sikkerhedsveste.

 

Hvornår skal jeg bruge sikkerhedsvest?

Der er mange forskellige grunde og situationer, hvor en sikkerhedsvest er en god ide. Der er også mange forskellige meninger om emnet. Nogle ryttere kan godt lide at have vest på hele tiden. Og det er som tommelfingerregel aldrig en dårlig ide at beskytte dig selv så godt du kan. Det er nemlig ikke ualmindeligt, at rytteren for eksempel bliver sparket eller trampet på, selv når de håndterer hesten fra jorden. Et fald under dressurtræningen kan også være farligt. Det behøver ikke kun være spring.

Dog bruges sikkerhedsvesten mest af ryttere, der rider mere ekstreme discipliner såsom spring og military. Der er større risiko for at falde af, og faldet har tendens til at være mere alvorligt.

Det kan også være en god ide at ride med sikkerhedsvest i naturen og trafikken, da hesten kan blive forskrækket og reagere mere pludseligt end i andre situationer.

Der er desuden visse retningslinjer når det kommer til sikkehedsvest for stævnebrug og for børn. Børn og unge skal have vest på, når de springer ifølge DRFs reglement. I nogle stævner er sikkerhedsvest også påkrævet.

Men i de fleste tilfælde er det op til dig selv, hvornår du vil have sikkerhedsvest på.

 

Børn skal ifølge DRF have sikkerhedsvest på, når de springer.
Børn og unge skal ifølge DRFs reglement have sikkerhedsvest til ridning på, når de springer.

 

Hvilken sikkerhedsgodkendelser skal jeg lede efter?

Sikkehedsveste til ridning skal være i ordentlig kvalitet og sikkerhedsgodkendt. Sådan kan du være sikker på, at de giver optimal beskyttelse til din ryg og dit haleben.

Det vigtigste er, at din sikkerhedsvest er CE-mærket. Derudover skal den sidde godt uden at stramme. Der må ikke være nogen løse ender såsom lange velcrolukninger, der slasker rundt. De kan sætte sig fast i dit tøj eller underlaget og kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

 

 

Særlige regler for sikkerhedsvest til stævnebrug

Dansk Rideforbund har nogle ganske bestemte retningslinjer, når det kommer til brug af vest til stævne.

Det er ikke alle klasser, hvor sikkerhedsvest er påkrævet. Hvis sikkerhest er påkrævet i din klasse, så skal den være mærket som følgende:

1. CE og EN 13158-20XX
2. CE og EN 13158-20XX og Beta20XX Niveau 3

 

 

Dog er der helt særlige regler, hvis du leder efter en sikkerhedsvest til military og Cros-Country ridning. Der skal du bære en vest i overensstemmelse med EN 13158-2000 eller EN 13158-2009 ifølge LPO.

 

Nogle discipliner har særlige krav til sikkerhedsveste, for eksempel Military
Nogle discipliner har særlige krav til sikkerhedsveste, for eksempel Military.

 

Fem populære sikkerhestveste til ridning, der møder alle kriterierne

Det kan være svært at vælge den helt rigtige sikkerhedsvest, der har det hele. Vi gør det lidt nemmere for dig: Vi har udvalgt fem super fede veste, som er populære på Udstyrspriser.

De fem veste er alle CE-mærket med super pasform og komfort. De første tre er niveau 2, som kan bruges til hverdag. De sidste to er niveau 3 godkendte, så du kan bruge dem til stævne.

Hvis du gerne vil have flere sikkerhedsveste at vælge mellem, så husk at Udstyrspriser.dk samler et kæmpe udvalg fra mange danske udstyrsbutikker. Hop over til webshoppen hvis du gerne vil shoppe og sammenligne et stort udvalg af rideudstyr på tværs af mange danske rideudstyrsbutikker.

 

SWING Sikkerhestvest, niveau 2

Denne Swing sikkerhedsvest er en af de sikkerhedsveste ridning, der giver godt kvalitet for pengene.

Den nye generation af SWING rygbeskyttere er et populært valg af mange gode grunde. Vesten kombinerer nemlig ideel komfort med størst mulig beskyttelse af din ryg og haleben. Den er også elegant og følger din krop, så du stadig ser flot ud til hest. Vesten har maksimal bærekomfort og bevægelsesfrihed.
SWING sikkerhedsvesten er CE godkendt i forhold til beskyttelse af rygsøjlen. Det svarer til motorcykelnormen EN 1621-2, niveau 2, så det giver rigtig god beskyttelse. Du kan se mere og købe den her.

 

SWING P07 sikkerhedsvest, niveau 2

Det her en en virkelig behagelig vest at have på! Hvis du er en af de ryttere, der ikke bryder sig om at ride i sikkerhedsvest, så er denne her super lette, fleksible sag noget for dig.

Swing vesten er fleksibel uden lynlås. Det er en professionel sikkerhedsvest til stævner og aktive ryttere. Den højteknologiske skum er opdelt i flere pakker, som rytteren får en ekstremt høj bevægelsesfrihed og maksimal sikkerhed. – Reflective 3M Scotchlite stikninger. Der er individuel størrelse justering af velcrolukninger i taljen og skuldre. – Testet til BETA standard 3 og den nuværende europæiske standard EN 13.158 til 2009.

Du kan se mere og købe den her.

 

AB sikkerhedsvest, niveau 3

Denne AB sikkerhedsvest ridning er et super godt valg.Leder du efter en god stævnesikkehedsvest, så er AB sikkerhedsvest det rigtige valg. Den er EN 13158 2009 Level 3 godkendt, så den er perfekt til stævnebrug. Den fås også i børnestørrelser, hvis du er ude efter en sikkerhedsvest til junior.
AB vesten er en flot og lækker sikkerhedsvest med super god pasform. De fleksible skumlameller former sig efter kroppen og gør, at vesten sidder tæt uden at genere. AB vesten er også letvægts, så den ikke bliver for tung på kroppen.  Derudover har den røde markeringer, der tydeligt viser om vesten sidder korrekt.  Se mere og køb den her.

 

Komperdell sikkerhedsvest

Det her en en virkelig behagelig vest at have på! Hvis du er en af de ryttere, der ikke bryder sig om at ride i sikkerhedsvest, så er denne her super lette, fleksible sag noget for dig

Sikkerhedsvesten fra Komperdell er gennemtænkt østrigsk design med ergonisk snit som passer fint til kvindelige former. Vesten lukkes med lynlås foran, er fleksibel og vejer kun lidt. Sikkerhedsvesten er level 3 godkendt og testet til rytterstandarden EN 13158:2009 Nem at rengøre. En virkelig lækker og gennemtænkt sikkerhedsvest der har vundet flere Spoga Horse Awards. Køb Komperdell sikkerhedsvesten her.

 

Sådan vælger du din perfekte sikkerhedsvest til ridning

Hvilken sikkerhedsvest, du bedst kan lide, er en meget personlig sag. Ingen kan fortælle dig, hvad der er bedst for dig. Det kan kun du beslutte. Det er lidt ligesom at vælge den rigtige ridehjelm, ridebukser eller sadel. Du er nødt til at finde ud af, hvad du kan lide, og så gå efter det.

Nogle kan godt lide et blødt, fleksibelt design, hvor man næsten ikke kan mærke at man har vest på. Hvis det er dig, så skal du gå efter en letvægtsvest såsom SWING p07.

Andre ryttere er mere til den tunge sikkerhedsvest, hvor man rigtigt føler sig pakket ind. De lidt tungere veste kan føles lidt mere “sikre” og er det nogle gange også. Mange ryttere kan godt lide at føle sig ekstra beskyttede og “spændt ind.” Hvis det er dig, så kan du prøve BR sikkerhedsvesten i niveau 3.

 

Ligesom med meget andet rideudstyr, så er der tre ting, som bare skal være i orden:

  1. Sikkerhedsvesten skal bare sidde godt. Vælg en pasform, der passer din krop godt.
  2. Vesten skal passe til din disciplin. Som vi kom ind på tidligere, er der forskellige retningslinjer for for eksempel dressur og military.
  3. Stilen skal helst også være noget du kan lide. De fleste af os vil helst bruge en vest, vi også synes er fede.

 

 

Hvilken sikkerhedsvest drømmer du om? Valget afhænger mest af din personlige smag og den disciplin, du rider.
Hvilken sikkerhedsvest drømmer du om? Valget afhænger mest af din personlige smag og den disciplin, du rider.

 

Hvilken sikkerhedsvest har du besluttet dig for?

Nu er der kun tilbage at vælge, hvilken sikkerhedsvest der passer bedst til dig. Skal det være en tungere model, der pakker dig ind? Eller er du mere til letvægtsvestene? Hvilken stil er du vild med, og hvordan har du tænkt dig at bruge vesten? Er der særlige krav i de konkurrencer, du stiller op i?

Når du har fundet ud af alle de ting, så er det dig der skal tage beslutningen i sidste ende. Sørg for at finde en vest med CE-mærke, og den rigtige godkendelse til din disciplin.

Hvis du gerne vil vide mere om ridning og udstyr, så hop over på Udstyrsbloggen hvor der jævnligt  kommer nye opslag op.

Du kan også shoppe flere sikkerhedsveste i kategorien for sikkerhedsveste her på Udstyrspriser.dk. Husk, at du søger i et enormt udvalg på tværs af mange udstyrsbutikker. På den måde kan du sammenligne og finde det rigtige udstyr til den rigtige pris.