Udgivet i

Fem nemme gør-det-selv tips, der vil hjælpe dig i stalden

Det kan være både dyrt og besværligt at passe hest, men heldigvis findes der en del gør-det-selv tips, der vil gøre livet i stalden både nemmere og billigere.

 

1. Hjemmelavet frysepose

En af de ting, enhver rytter burde have i stalden, er et par hjemmelavede fryseposer. Det eneste du skal gøre er at fylde en frysepose med opvaskesæbe og læg den i fryseren. Nu har du din helt egen, billige, ugiftige kolde pude, som du kan bruge igen og igen.

Nogle former for opvaskesæbe kan ikke fryse 100%. Palmolive er en af dem, men der findes sikkert masser andre derude, du kan gøre brug af.

 

2. Genbrug gamle sokker

Et andet super brugbart tip til stalden er at genbruge gamle sokker. Klip tæerne af et par gamle sokker og brug dem som benbeskyttere til din hest. De er virkelig gode til at holde insekter og snavs ude af rifter og sår.

 

3. Vandflasker i truget

Et par vandflasker med isvand i truget om sommeren holder hestenes drikkevand koldt. Om vinteren kan du bruge varmt vand for at forhindre drikkevandet i truget i at fryse.

 

4. Genbrug ormekure

Du kan vaske sprøjterne fra ormekure godt og fylde dem med æblemos. Giv dem til din hest i stedet for godbidder. Det gør det også meget nemmere at give dem ormekur næste gang!

 

5. Vask udstyr i opvaskeren

Udstyr kan vaskes i opvaskeren, så længe de ikke er lavet af læder. Prøv med træktove, bid, grimer eller stofgjorde. Brug natron i stedet for opvaskemiddel, så der ikke sidder sæberester tilbage, der kan irritere hesten.