Udgivet i

Få styr på sadelrummet med tre simple trin

Det er så fedt, når man har et sadelrum eller sadelskab, der bare fungerer. Ikke alene gør det livet nemmere. Det forlænger også dit udstyrs levetid, fordi du undgår at opbevare det forkert. Her er tre trin til at organisere sadelskabet en gang for alle:

 

Trin 1: Hvad skal du bruge her og nu?

Intet føles bedre end et sadelrum, hvor alt bare er let tilgængeligt og rydeligt. Hemmeligheden er at prioritere udstyret, så det du bruger ofte ligger fremme. Det du kun bruger nogle gange skal opbevares for sig selv. Vær ærlig med dig selv, hvad du faktisk bruger. Jo mere du kan pakke ned i langtidsopbevaringen, desto mere organiseret bliver dit sadelrum. Dit udstyr holder også længere i langtidsopbevaringen, men mere om det i trin 2.

 

Trin 2: Pak alt det overflødige ned

Rideudstyr holder sig bedre, hvis det er pakket ned, hvor der kan komme så lidt fugt, sol og andre vejrmæssige forstyrrelser til. I sommerhalvåret kan du for eksempel pakke dine vinterdækkener ned i lufttætte poser eller opbevaringsbokse. Du kan have dem stående bag ved eller under dit andet udstyr inde i sadelrummet, hvor de er mindre i vejen. Husk at rengøre og give fedt til læderudstyr, før det opbevares. Du skal helst have dem i helt tætte poser (man kan købe nogle særligt til formålet), da støv også tørrer det ud. Opbevar dem et sted, hvor luftfugtighed og temperatur ikke er hverken for høj eller lav.

 

Trin 3: Organiser dit sadelrum

Et velorganiseret sadelrum er bare nemmere at have med at gøre. Jo mere du kan have tingene fordelt på kroge eller i skuffer og kasser, desto nemmere bliver dit liv. Du kan for eksempel hænge ting såsom hjelme, gjorde og bid op på væggen eller på knager i et skab. Et andet trick er at genbruge små møbler fra dit hjem. Et gammelt badeværelsesskab kan for eksempel udgøre en god vægmonteret striglekasse.

 

Er du en haj til at rydde op i sadelrummet? Del dine hemmeligheder med os nedenfor.