Udgivet i

Bogstaver til ridebane: Hvilken rækkefølge, og hvor kan jeg købe dem? [miniguide]

bogstaver til ridebane

Ridebane-bogstaver – sådan gør du

De fleste af os startede med at ride på rideskole. Vi har redet op og ned af ridebanen utallige gange. Det er som regel nemt nok at huske, når man er på banen med hesten. Men det er noget helt andet, når man skal prøve at komme i tanke om hvilke bogstaver, det lige var, og rækkefølgen igen senere. Og hvor køber man lige ridebane bogstaver henne? Vi besvarer begge spørgsmål i dagens blogopslag.

ridebane bogstaver
Hvad er rækkefølgen på ridebanebogstaverne, og hvor kan man finde dem?

 

Hvad er historien bag de ridebane bogstaver vi bruger i dag?

Ingen ved helt præcist, hvor vores ridebane bogstaver kommer fra. Der er ikke nogen umiddelbar logik til dem. De er ikke i alfabetisk orden. Deres eneste funktion, de synes at have, er at de gør det nemmere for rytterne at finde ud af, hvor de skal initiere den næste øvelse. Det er nødvendigt at vide, hvilke to punkter man skal ride mellem i for eksempel en LB. Bogstaverne behøvede i virkeligheden slet ikke være bogstaver. De kunne lige så godt være tal eller billeder.

 

Bogstavernes placering på ridebanen

Der findes to forskellige slags dessurbaner: Dressurbane A og Dressurbane B. De ligner begge hinanden meget.

Ridebane A er 20×60 meter, mens Dressurbane B er 20×40 meter. Da Dressurbane A er længere har den også seks ekstra bogstaver: P L V R I S.

Dansk Rideforbund angiver, at ridebanen skal være fuldstændig plan omgivet af et 35 cm højt stakit. Åbningen eller døren i stakittet skal være ved punkt A, mens dommeren skal befinde sig ved C.

 

ridebane bogstaver

Derudover er det vigtigt, at bogstaverne er store og letlæselige. Der er også en del særlige regler, når det kommer til konkurrencer. For eksempel må man ikke skifte til en anden bane i løbet af en konkurrence, hvis de har forskelligt underlag.

 

Hvor køber man ridebane bogstaver henne?

Man kan købe bogstaver til ridenbane i de fleste rideudstyrsbutikker. Du kan som regel vælge mellem forskellige slags, for eksempel udendørs og indendørs banebogstaver. Forskellen mellem dem er som regel hvordan de sættes fast. Mens indendørs bogstaver kan sættes op på væggen, er man tit nødt til at have en fod eller stativ på de udendørs bogstaver.

Når man køber bogstaver til ridebanen, så køber man kun dem, der markerer hele vejen rundt om banen. Bogstaverne i midten af banen er “usynlige” og bliver ikke markeret.

På Udstyrspriser.dk  finder du både udendørs og indendørs banebogstaver.

Her kan du finde bogstaver til ridebane og et kæmpe udvalg af lækkert rideudstyr. Udstyrspriser.dk samler et bredt udvalg af rideudstyr på tværs af butikker. På den måde kan du vælge det udstyr, der passer til dit budget . Herunder er et eksempel:

banebogstaver - find dem her
Banebogstaver – køb dem her   

Find ud af mere – hold øje med bloggen

Vi håber du fik noget ud af denne her lille gennemgang, og nu har styr på hvilken rækkefølge banebogstaverne skal stå i. Hvis du gerne vil vide mere om ridning, udstyr og heste, så bliv ved med at følge med her på bloggen. Der kommer løbende nye og spændende opslag op.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, så du er sikker på aldrig at gå glip af nyheder igen.